Stenbukken


Stenbukkens energi er symbolsk for menneskets medfødte behov for at gennemføre en proces, der giver os følelsen af at have ret til at eksistere. Denne proces kalder vi ofte for ambitioner. Vi har ambitioner om at blive det ene eller andet, når vi bliver voksne. Vi har ambitioner om at blive berømte skuespillere, politikere eller musikere.

Sandheden om Stenbukken er nærmere, at vi hver især har et krav til os selv om, at skulle fungere på en eller anden bestemt måde i dette liv, så vi kan opnå vores egen og andres anerkendelse for vores person - og samtidig føle os berettigede til at modtage denne anerkendelse.

Men mange mennesker synes ikke at have ambitioner om at blive noget som helst. De ved ikke, hvad de vil være, når de bliver store, og de ved stadig ikke, hvad de vil, når de er blevet store. Deres ambitioner er nærmest at ville holde en meget lav profil, fordi de af helt personlige grunde ikke føler, at de kan være berettigede til at modtage omverdens anerkendelse.

Hvis man har én eller flere planeter i Stenbukkens tegn eller i tiende hus betyder det, at man er bevidst om, at man på en eller anden måde har Stenbukkens energi i sig.

Planetens karakter, position i hus - og eventuelle aspekter til andre planeter, Ascendant og MC - set i sammenhæng med resten af horoskopets planetare energier er afgørende for, hvordan man personligt oplever denne energi, og hvordan den anvendes eller præsenteres for omverden.


Tilbage