Stenbukken


Stenbukkens stjernetegn er det tiende stjernetegn i zodiaken og kan derfor opfattes som en fortsættelse af Skytten.

Stenbukkens stjernetegn er symbolsk for vores medfødte behov for at gennemføre én eller flere processer, der giver os følelsen af at have ret til at eksistere. Disse processer kalder vi ofte for vore ambitioner.

Vi har alle ambitioner om at blive et eller andet, når vi bliver voksne. Vi har ambitioner om at blive berømte skuespillere, politikere eller kunstnere.

Sandheden om Stenbukkens kraft er nærmere, at vi hver især har et krav til os selv om at skulle fungere på en eller anden bestemt måde og med en bestemt plan og struktur.
Derved kan vi så opnå andres anerkendelse for vores person og samtidig føle os berettigede til at modtage denne anerkendelse.

Hvis man har én eller flere planeter i Stenbukkens tegn eller i tiende hus betyder det, at man er bevidst om, at man på en eller anden måde har Stenbukkens energi i sig.

Planetens karakter, position i hus - og eventuelle aspekter til andre planeter, Ascendant og MC - set i sammenhæng med resten af horoskopets planetare energier er afgørende for, hvordan man personligt oplever denne energi, og hvordan den anvendes eller præsenteres for omverden.


Tilbage